Erre csörög a dió, erre meg a mogyoró

laminált padló, nappali
január 18, 2023 0 Comments

Bár ez egy jólismert gyerekdal, most nem szembekötősdire kívánok senkit sem invitálni, hanem egy laminált padló bemutatóra, aminek változatos színei juttatták eszembe a mondóka sorait. A bemutatóteremben járva az egyik meglepetést a színek sokfélesége okozta számomra. Jó látni, ahogy sétál a sorok között az ember az egyes bemutatódarabok között, hogy bármilyen stílus kedvelője is legyen, biztos talál az otthonához méltó laminált padlót, ráadásul bármelyik helyiségbe. Bár leginkább a mediterrán stílus felé hajlok, jó volt látni, hogy mennyire sok lehetőség rejlik a többi stílust képviselő darabokban is. A fehér eszembe juttatta azt az apartmanházat, ahol néhány napot nyaraltunk a gyerekekkel.

Emlékszem, ott majdnem fehér volt a laminált padló színe, de annyira harmonizált a bútorokkal, a fal színével, a kandallóról nem is szólva, hogy teljesen otthonos hatást keltett, ami meg is lepett, vagyis egyáltalán nem volt rideg az összhatás. A másik kedvenc pedig a dió. Annyira természetes, élethű hatást kelt, szinte az erdő illatát, az őszt idézi az ember eszébe, ha ránéz. Még néhány mókust is, talán innen jött a dió és mogyoró felidéződése a mondóka kapcsán. Az egyetlen veszélye egy ilyen sétának, hogy az ember a végén nem csak laminált padlót szeretne venni a régi burkolat helyére, hanem beindul a színes képzelet, és már új polcokat, szőnyegeket, kiegészítőket vizionalizál.

Hát igen, de egyelőre maradjunk a laminált padló mellett. Kecsegtető, hogy a boltok polcain minden kiegészítő megtalálható a kiválasztott padló mellé, s bevallom, jobban szeretem a kisebb üzleteket, mert az eladó is, így őt sem kell keresgélni. A szegélylécek mellett a melegburkolat megfelelő lefektetését segítő fóliák és egyéb kiegészítők is megvásárolhatóak, így ha sikerült kiválasztanunk a számunkra legtetszetősebb darabot, nem is marad más hátra, mint hazavinni, s a lakás díszévé tenni.