Veszélyes áru szállítás: amikor életek múlhatnak egy szállításon

veszélyes áru szállítás
június 14, 2021 0 Comments

Előfordulhat-e olyan, hogy egy autópályán tragikus belesetek történnek? Hogyne! Karambolok, ide-oda repkedő autók… láttuk mind a Cobra 11-et, tudhatjuk, hogy milyen váratlan scenario-k történhetnek az autópályákon. Itt akár az is előfordulhat, hogy egy felrobbant gépjárműből felcsapó tűzlángokon kell átrepülnünk a kocsinkkal úgy, hogy még lőnek is ránk minden oldalról.

Ha nem vagyunk egy szinten Semir Gerkhannal, akkor akár el is vérezhetünk egy ilyen helyzetben. Hát még, ha az adott lángoló jármű veszélyes áru szállítással volt megbízva… s mindaz a veszélyes anyag kiszabadul a robbanás miatt.

Pontosan az ilyen szituációk miatt kell nagyon óvatosnak lenni a veszélyes áru szállítás során, ezért van az, hogy szerződést kell aláírnia a szállítónak, a feladónak és a fogadónak is, hogy ha bármilyen baleset történik a gondatlanságuk miatt, akkor számon lehessen kérni valakit.

A veszélyes áru szállítás már csak azért sem gyerekjáték, mert ha valamilyen fertőző anyagról, egészség- és környezetszennyező termékről van szó, akkor az nem csak a balesetben résztvevők számára lenne katasztrofális, hanem nagyobb rétegeket is érintenének a következmények.