Tavaszi kárpittisztítás tippek

kárpittisztítás, kanapé minimál otthonban és dísznövény
szeptember 20, 2021 0 Comments

Mennyire szeretjük a tavasz kellemes, reménykeltő évszakát és a levegő frissességet és illatát. Olvad a hó és terjed a zöld. Azonban ezzel a melegedő idővel az allergia is kezd megerősödni! Tudta, hogy az allergének az otthonában és az otthona körül leselkedhetnek, és fokozhatják a tüneteket? Szerencsére ezek a rejtőző allergének eltávolíthatók például egy minőségi kárpittisztítás szolgáltatás által a tünetek enyhítésére!

A beltéri és kültéri allergénekkel másképpen kell elbánni. Fontos megérteni, hogy milyen allergének okozzák a család tüneteit. Ha a beltéri allergének, például a por, a penész és a háziállat szőre reakciót okoznak, az ablakok kinyitásával kiszellőztetheti otthonát. A fű, a fa pollenje vagy más szabadtéri allergének csökkennek, ha az ablakokat bezárja.

Ezenkívül a kárpittisztítás is rendkívül fontos, de előtte egy tavaszi tisztítási tipp: mossa le vagy cserélje ki a zuhanyfüggönyt! A legtöbb zuhanyfüggönyt be lehet dobni a mosógépbe, majd megszárítani. A zuhanyfüggöny időnkénti mosásával vagy cseréjével kiküszöbölheti a penészedést a zuhanyzóból, amely átterjedhet az otthon más részeire.

Rátérve tehát a kárpittisztításra, ez is kiváló fegyver lehet az allergia elleni küzdelemben. Az otthoni próbálkozások során érdemes figyelni a megfelelő tisztítószerek használatára, azonban a kifejezetten eredményes kárpittisztításért, érdemes inkább egy professzionális csapattól megrendelni egy ilyen szolgáltatást.

A kárpittisztítás mellett pedig ne feledkezzünk meg a megfelelő portörlésről sem. Lehet, hogy portalanítja a polcait, de mikor portalanította utoljára az ajtókeretét, ablakkeretét, mennyezeti ventilátorát vagy ablakpárkányait? A por mindenhol felhalmozódik, és a nehezen elérhető helyek rendszeres porolása nagy hatással lehet a tavaszi allergia megszüntetésére.