Nehézgép szállítás a Konrád Daru segítségével

február 26, 2021 0 Comments

Egy bútorboltban dolgozom, ahol meglehetősen nagy szállítmányok érkeznek nap mint nap raktártelepünkre. S bár láttam már jó nagyméretű csomagokat, raklapokat, de a legbonyolultabb szállítanivalónk ezidáig a csomagokat szállító furgon volt.

Ezek a nagyméretű platós járművek kivétel nélkül meghaladják a személygépautók méreteit, nagyjából olyan nagy járművekről beszélünk, mint a munkagépek esetében. Sajnálatos módon, ha ezek meghibásodnak, vagy ha bármilyen komoly javítás miatt elszállításra van szükség, akkor az csak és kizárólag nehézgép szállítás révén sikerülhet.

A különböző nehézgépek, mint amilyenek a traktorok, furgonok, vagy különböző egyéb nagyméretű munkagépek csak külön ezeknek a szállítására kifejlesztett, minden esetben daruval is felszerelt gépjárművek segítségével oldható meg. A nehézgép szállításra olyan autókat szoktak használni, mint amilyen a 10 tonnás teherbírású MAN 8×4-es tehergépkocsi, vagy a 14 tonnás teherbírású VOLVO vontató autó.

Azok a cégek, mint amilyen a Konrád Daru is, akik a nehézgép szállításban is kiemelkedőek, olyan gépparkkal rendelkeznek, melyekkel akár a 24 tonnás szállítmányokat is képesek az egyik helyről a másikra elfuvarozni. Bár egyes gyártmány nehézgép szállítás után a maga kerekein képes arrébb gurulni, de vannak olyan eszközök is, melyek nem ilyen kivitelezésűek, egyhelyben álló gépjárművek, vagy sérült, hibás darabok. A Konrád Daru szolgáltatása azért ideális, mert nehézgép szállítás esetén is daruval felrakodják, majd a szállítási helyen pontosan a kívánt helyre illesztik le a gépet. Így nem kell az arrébb cígöléssel szöszmötölni.