Napvitorla típusok igényeidnek megfelelően

Napvitorla
február 22, 2022 0 Comments

Az időjárás kissé szeszélyes tud lenni napjainkban, amikor a globális felmelegedésnek hála hatalmas változások álltak be az utóbbi 10-20 évben. Kis hazánkat sem hagyta érintetlenül ez a változás, tehát mondjuk a teleinket nem teszi többé egyedivé az évszakra jellemző hótakaró, de nem csak ez az egyetlen változás, a nyaraink rendszerint perzselőek, nagyobb a leégés veszélye.

Pontosan ezen okból fakadóan érdemes a kertjeinkben védett helyeket kialakítani, kihelyezni egy oda passzoló napvitorlát a nyári hónapokra.

A napvitorla egy népszerű árnyékoló eszköz, stílusos és sokszínű, így mindenféle platformon megtalálhatjuk a nekünk tetsző darabot. A kertekbe is választhatunk négyzet, téglalap vagy épp háromszög alakú napvitorlát annak megfelelően, hogy épp mi nyeri el legjobban a tetszésünket. A napvitorla a napfény elleni árnyékolás mellett ugyanis még gyönyörű dekorációként is funkcionálhat minden egyes platformon, erkélyen, teraszon vagy kertekben egyaránt, mert még színben is van választási lehetőségünk.

Amire érdemes odafigyelni, az az, hogy az anyagösszetétel szempontjából vannak különbségek: vannak vízálló és vízáteresztő árnyékolók. A vízálló sok szempontból előnyös választás lehet, hiszen még eső idején is nyugodtan maradhatunk a kerti asztal körül, de arra oda kell figyelni, hogy ilyen esetben a víz nem mindig tud lefolyni a vitorláról, hanem besüppeszti azt és megáll a közepén. Ez a napvitorla stabilitását is fontja, mert a felfüggesztési pontokra húzó hatást gyakorol. Ezzel szemben a vízáteresztő napernyőn folyamatosan át tud szivárogni.