Milyen típusú műfű való a kertembe?

műfű az udvaron
február 14, 2022 0 Comments

Ha körbenézünk a piacon, akkor rengeteg műfű típust találunk. Vannak olyanok, amik kifejezetten mondjuk sportpályák fedésére valók, de olyanok is, melyeket kertek, teraszok burkolására gyártanak.

A sportpályákra készülő műfüveket leszámítva az összes típus illik a kertekbe, a kérdés már csak az, hogy mennyi pénzt akarunk költeni a műfűre?

Ha körbenézünk a különböző webshopokban, akkor azt láthatjuk, hogy nagyjából három nagyobb árkategóriában választható műfű. A legolcsóbbakat már olyan 8000 forintos négyzetméter árig megkaphatjuk, de ezeknek a megjelenése jobban tükrözi, hogy nem igazi gyepről van szó. A kicsit magasabb közepes árkategóriába eső termékek már jóval élethűbbek, többféle színnel és fűszál típussal kombinálják a gyeptéglákat, amik tényleg nagyon hasonlítanak az eredetiekhez. A legmagasabb kategóriában szoktak a legszebb füvek lenni, illetve a sportpályákra való nagyon erős műpázsit típusok is itt vannak. Fontos szempont, hogy a vásárló maga milyen hatást szeretne elérni – van, aki a rövid szálú füvet szeretik, ami rendezett hatást kelt, de van olyan is, aki inkább a természetesebb, selymes, hosszú szálú fű mellett dönt. Bárhogy is legyen, mindenki megtalálja a számítását a nagy választékban.

A műfű telepítésnek számos előnye van. Mondjuk, hogy ha szintetikus gyep van a kertünkben, akkor nem kell a gyep karbantartásával bíbelődni, nem kell azzal foglalkozni, hogy locsoljuk, hogy vágjuk, egy örökzöld és mindig igényes megjelenése lesz a kertünknek a mű gyepnek hála. Kisállattartás esetén is kiváló választás a gyeptégla, mert nem tudják tönkretenni az állatok. A túl napos és árnyék nélküli kertekben is jó döntés lehet, mert nem kell attól tartani, hogy a nap kiégeti a méregdrága füvet.