Miért hasznosak a festmények a lakásunkban?

augusztus 14, 2020 0 Comments

Amikor beköltözünk álmaink otthonába, alapvető dolog, hogy berendezzük bútorokkal, függönyöket teszünk az ablakokra, szőnyeget terítünk a padlóra. Azonban sokszor még így is hiányérzetünk támad, üresnek érezzük a tereket, mert hiányoznak a festmények!

Egy gyönyörű festmény nagyon fel tudja dobni lakásunkat, és azon túlmenően, hogy értékes, még pozitív hatással is van a lelki egészségünkre. A festmények – témától és színektől függetlenül – energiát bocsátanak ki. A tájképek nyugalmat árasztanak, harmóniát teremtenek, és ezáltal lendületet adnak. Családtagokról készült festményeket, képeket nézegetve úgy érezzük, hogy szeretet vesz körül minket, erősödik az összetartozás érzése, amely egyfajta biztonságérzetet nyújt a külvilággal szemben.

A színek jótékony hatása már régóta köztudott, gondoljunk csak a színterápiára! Ebből kiindulva a festmények színei is hatással vannak ránk: a narancssárga felvidít, a piros erőt sugároz, a kék nyugtató hatású, a zöld harmóniát sugall, a barna biztonságot áraszt, a rózsaszín pedig nyitottá tesz a szeretet iránt.

A festmények nagyban hozzájárulnak lelki békénkhez és harmonikus életünkhöz, ne mulasszunk el beszerezni néhányat!