Miben különbözik a laminált padló a többi padlótípustól?

laminált padló, konyhában
december 17, 2021 0 Comments

A sáros cipőktől, a nedves mancsokon át, a gyerekjátékokig és a magassarkúkig a padlón rengeteg nyom látható. Emiatt olyan padlót szeretne választani, amely ellenáll mindennek, amit a családja képes rajta okozni.

Ha új padlót választ otthonába, számos lehetőség közül választhat, beleértve a szőnyeget, a vinylt, a keményfát és természetesen a laminált padlót. Az utóbbi típusok közötti különbségek megértése segíthet kiválasztani azt a padlófelületet, amely a legjobban megfelel családja igényeinek, és a legnagyobb kényelmet nyújtja otthonának.

A laminált padló sok szempontból még mindig viszonylag új lehetőség. 1977-ben találták fel a svéd Perstorp vegyipari vállalat által megalkotott nagynyomású laminált anyag felhasználására. Azóta a laminált padló népszerű lett az egész világon. 2018-ban körülbelül 455 millió négyzetméter európai gyártású laminált padlót adtak el világszerte. Az Egyesült Államokban 30,7 millió négyzetmétert adtak el 2018-ban.

A laminált padló esetében a padlóburkolat anyaga különféle textúrákban és felületekben kapható, így sok lakástulajdonos számára sokoldalú választás. Például négyzet alakú csempe vagy hosszú deszka formájában is lehet értékesíteni. A deszkák lehetnek keskenyek vagy szélesek. Lehetséges olyan típust is találni, amelyet chevron mintázatban kell beépíteni.

Ez a padlótípus egyfajta „lebegő padló”. Számos különböző padlófelületre telepítheti, az aljzattól a meglévő vinyl-, csempe- vagy keményfa padlóig. Jellemzően a szőnyeg az egyetlen olyan felület, amelyre nem szeretne laminált padlót rakni. A szőnyeg túl puha, és nem biztosítja azt a támasztékot, amelyre a laminátum sértetlen marad.

Ha pedig szeretne a különböző típusok közül minőségi darabokat választani, akkor a Lőrinc Parkett weboldalát mindenképp érdemes megvizsgálni.