Meghatározó a bejárati ajtó

március 22, 2021 0 Comments

Viszonylag kellően sok éve mozgok a lakberendezési szakmába ahhoz, hogy hitelesen tudjak beszélni a bejárati ajtó fontosságáról egy otthon esetében. Volt szerencsém az évek során megfigyelni szebbnél szebb típusokat és kialakult egy érzékem azzal kapcsolatban, hogy milyen típus illeszkedik a különböző otthonokhoz.

Lehet, hogy ilyen szempontból még nem fordult meg a fejedben, de a bejárati ajtó a nyílászárókkal együtt jelentik azokat az elemeket, amelyek összekötik az otthon meghitt beltéri atmoszféráját a külvilággal. Éppen ezért fontos döntésnek számít, hogy melyiket válasszuk, hiszen nem csak kívülről fogja befolyásolni a ház arculatát, hanem a beltéri hangulatot is.

Természetesen nem szabad a bejárati ajtónak a kiválasztása során csupán esztétikai szempontokra támaszkodni, hanem fontos figyelmet fordítani a gyártmány minőségére, tartósságára és biztonságosságára is. Pozitív érzéseket ébreszthet bennünk, ahogy megtekintünk egy dekoratív bejárati ajtót, viszont, ha nem képes kint tartani a betörőket mégsem egy optimális megoldás.

Bár nincs lehetőségem kielemezni, hogy milyen típusú gyártmányok illenek a különféle stílusú otthonok esetében, viszont kiemelném azt, hogy fontos hangsúlyt tenni az ideális harmónia kialakítására. Egy fa bejárati ajtó például rendkívül jól illik egy rusztikus vagy mediterrán stílushoz, amíg egy alumíniumból készült gyártmány csodásan néz ki egy modern, minimál megjelenésű, luxus jellegű otthon esetében.

Végül pedig ne feledjük, a tökéletes gyártmány megtalálásához, ha tehetjük, nagyon hasznos lehet egy szakember tanácsát meghallgatni.