Kültéri, vagy beltéri játékház gyerekeknek

január 14, 2021 0 Comments

A gyermekkor tulajdonképpen nem más, mint felkészülés a felnőtt korra. Ebben az időszakban a gyerekek sok olyan szimbolikus dolgot csinálnak, mely a későbbiekben felkészítik őket a valóságos feladatok elsajátítására.

Ilyen például az, ha elkezdenek a lányok babázni, vagy a kisfiúk kisautókkal játszani. Kissé unisex-ebb elfoglaltság lehet az otthonteremtésre való felkészülésben, a játékházban való játék.

Utánanéztünk picit a különböző webáruházak játékház kínálatának, a benyomások alapján ez az eszköz tulajdonképpen egy ikonikus kinézetű kis épület, mely akár kültéri, vagy beltéri helyszínen is elhelyezhető. Ebben a kis házikóban a gyerek bekuckózhat, behordhatja a kis játékait. A gyerekek sokkal kreatívabbak, mint mi, fantáziaviláguk jóval színesebb, így a kis játékház, amikor bemászik a gyerek, szinte kitárul, és megnő. Egy egész világ nyílik meg lelki szemei előtt, mikor magára csukja a kis házikó ajtaját. A játékház igazi funkciója inkább csak az, hogy a gyerek úgy érezheti, hogy van valami, ami csak az övé, az ő birodalma. Igazából mi is ezt érezzük saját házunk, otthonunk kapcsán.