Emeletes gyerekágy a kisgyerekemnek?

emeletes gyerekágy és kislány
október 21, 2021 0 Comments

A gyerekszobák kialakítása során fontos a biztonságos kialakításra törekedni, hiszen a gyerekek a legváratlanabb pillanatokban is képesek magukat veszélybe sodorni, ezért sosem értettem azokat a szülőket, akik olyan emeletes gyerekágy mellett döntöttek, melynek épphogy van valamilyen kis kerete, mely megakadályozza a balesetet.

Napjainkban már könnyű stílusos gyerekszobát kialakítani, a gyerekszoba fő eleme pedig értelemszerűen a gyerekágy lesz, melynek kiválasztása sarkalatos kérdés design szempontjából is. Az ágyak lehetnek a gyerekszoba stílusába, mondjuk egy dzsungeles, erdős hangulatú stílusúak, de vannak ma már aranyos házikó alakú ágyak is, melyek alacsonyak, földközeliek és ebből fakadóan biztonságosak is.

A nagyobbacska gyerekek számára már olyan gyerekágy opciók is szóba jöhetnek, mint egy bunkerrel ellátott alsó résszel rendelkező emeleteságy. Talán nekik már nem jelent akkora kockázatot egy ilyen ágy. Testvérek esetén pedig költséghatékony is lehet egy emeletes gyerekágyat vásárolni, arról nem is beszélve, hogy kevesebb helyet is foglal egy ilyen, mintha két külön ágy állna a szobában.

A gyerekeknek szánt ágyak egyedi tervezés esetén rekeszekkel, tárolórészekkel is felszerelhetőek, melyek révén megoldhatjuk a rendrakást is, hiszen fontos a gyerekeket minél hamarabb megtanítani arra, hogy egy rendezett szobában boldogabb az élet, a lelki békéhez, mentális egészséghez ugyanis roppant fontos, hogy egy kellemes, rendezett környezetben teljenek a mindennapok.