Álló hinta

hinta
május 21, 2022 0 Comments

Az örökmozgó és egyhelyben sok időt eltölteni képtelen gyerekek választása az álló hinta. A sima laphintával ellentétben ezen két lábnyomat található, ami segíti a stabil megállást a hintázás során.

Ez azért előnyös, mivel könnyű belefeledkezni a hintázás során a hajtás élménybe, hogy minél nagyobb lökőerővel száguldozzanak a kicsik a levegőben, ilyenkor pedig meg lehet feledkezni a stabilitás biztosításáról. Főleg gyerekként ugyebár, amikor még nem olyan felelősségteljes az ember, és nem képes felmérni minden eshetőséget. Szó szerint eshetőséget, hiszen a hintáról való leesés kockázatát jobban magában hordozza az állva hintázás. De nem az álló hintán! Ezt pontosan azért találták ki, hogy itt a szülőnek se kelljen percenként fegyelmezni gyermekét, és a gyerek is nagyobb biztonságot élvezzen a két lábnyomatba helyezve lábait.

Ha kicsúszna onnan a lába, azt jobban észreveszi, hiszen a lábnyomat a hinta különlegessége, nehezebben veszti el egyensúlyát a mélyedés miatt, és könnyebb megtartania magát. Emellett persze ugyanúgy használható ülve hintázásra is, mint egy hagyományos verzió, így téve változatossá az élményt. A jatszoterland.hu oldalán piros színű ülőkével ellátott kiszerelésben vásárolhatjuk meg ezt a típust, a felfüggesztési magasság pedig a gyerekek igényeihez igazítható egy kereten belül a hinta állványához rögzítés során.