A műfű teraszra való telepítése

műfű teraszra, gyep ház előtt
május 8, 2022 0 Comments

Az örökzöld gyep telepítésének módja eltérhet aszerint, hogy milyen felületre kívánjuk azt elhelyezni. Egyesek az udvaron vagy a kertben alkalmazzák, míg mások a műfű teraszra való telepítését tartják előnyösnek.

Ez a választás igencsak kifizetődő lehet kültéri műfüves teraszra való helyezése során, amennyiben Ön természetes hatású és életet sugárzó zöld hatást szeretne elérni. Emelett rendkívül rezisztens, víz- és fagyálló is, és ellenálló az UV sugárzásnak, így hosszan megtartja a színét.

A műfű teraszra való helyezése ugyanakkor alapos és precíz telepítési eljárást igényel annak érdekében, hogy Ön is elégedett legyen az eredménnyel. Ebben fordulhat szakértő segítségéhez is, de vannak, akik maguk szeretik elvégezni a munkát. Ennek érdekében rövid útmutatónkkal szeretnénk segíteni olvasóink számára, hogy miként telepíthető a műfű teraszra, házilag.

Elsőként talán a sima teraszfelület alapos sepregetését vagy mosását említenénk, ugyanis enélkül a műfű teraszon való ragasztása meghiúsulhat.

Az alapos tisztogatás után érdemes lesz összegyűjteni a felhasználni kívánt elemeket és eszközöket. Amire a művelethez szükségünk lesz, az műfű ragasztó, egy rezisztens és megfelelően éles szike vagy olló, egy mérőszalag a pontos vágásokhoz, illetve maga az örökzöld pázsit tekercs.

A tekercs formára való vágásakor fontos körültekintően tervezni annak érdekében, hogy minél kevesebb levágott rész maradjon meg feleslegben.

Amennyiben jól végeztük el a műfű teraszra való telepítését, a munkánk jutalmául egy nagyszerű kinézetű terasz fog a szemeink elé tárulni, ahol szabadidőnket kellemesen tölthetjük majd el a szabadban.