A műanyag ablak kilincs meghibásodásának lehetséges okai

műanyag ablak
július 4, 2022 0 Comments

Bizonyos esetekben megtörténhet, mint minden ember alkotta szerkezet esetében, hogy a műanyag ablak meghibásodik, és javításra, illetve karbantartásra szorul.

Ez esetben nagyon fontos, hogy a probléma elhárítását hozzáértő szakemberekre bízzuk, ugyanis ezek a korszerű termékek akkor szolgálnak a legmagasabb hatékonysági fokon, amikor megfelelőképpen vannak beállítva.  Ez még inkább igaz abban az esetben, amikor egy olyan kulcsfontosságú szerkezeti elem hibásodik meg, mint a műanyag ablak kilincse.

Először vegyük inkább a lehetséges problémák enyhébb változatát, amikor a kilincs mozog vagy mondjuk inkább, hogy csak lötyög a műanyag ablakon. Ez a meghibásodás nem is annyira hangsúlyozottan észrevehető, azonban egy idő után mégis zavaró lehet a hétköznapi használat során. Azonban jó hírünk van, egyes esetekben ezt a problémát még otthoni szerszámokkal is orvosolni lehet, például egy csavarhúzóval.

Ilyenkor ki kell pattintani a csavarhúzó segítségével a kilincs fedőlapját, és ezt elfordítva máris megtalálhatjuk a hiba forrását. A kilincset rögzítő csavarok megszorításával könnyedén megszüntethető a műanyag ablakok kilincsének a lötyögése. Az említett művelettel azonban nem tanácsos sokáig várni, ellenkező esetben ugyanis a csavarfuratok a sok erőltetéstől kitágulhatnak, ami megnehezítheti a probléma megoldását.

A súlyosabb esetekben a műanyag ablak kilincse körbe is foroghat, ami történhet a kilincsmű eltörése okán, illetve, ha a rúdzár tört el valamit, amit a kilincsünk működtet. Ebben az esetben már tényleg nélkülözhetetlen szakemberhez fordulni. A megfelelő cserealkatrészek beszerzése és helyes felszerelése ugyanis nélkülözhetetlen az ablakok javításához.